Wie we zijn

Mijn naam is Pascale Veerling. Ik heb de Fair Gold Foundation opgericht vanuit een diep geloof dat bundelen van lokale kracht en kennis voor verandering kan zorgen.

Het is mijn missie om de schadelijke gevolgen van goudmijnbouw terug te brengen tot een minimum.

Tijdens een veldwerkperiode voor een antropologisch onderzoek maakte ik kennis met de onomkeerbare verwoesting van het Amazonegebied; het gevolg van de enorme groei van kleinschalige goudmijnbouw. Het water van de rivieren raakt vergiftigd, de vissen zijn oneetbaar en sterven uit en het regenwoud verdwijnt in hoog tempo door ontbossing voor kleinschalige goudmijnbouw.

In het vliegtuig terug naar Nederland wist ik dat ik daar nog niet klaar was. Ik kon weg uit deze vergiftigde plek, terug naar een veilige thuisbasis. Maar deze mensen bleven achter in een zwaar verontreinigd gebied. Als we niets doen, betaalt onze volgende generatie de prijs. Dat kan niemand laten gebeuren. 

In dat vliegtuig naar huis begon mijn missie pas echt. Na alles wat ik daar heb gezien, kan ik mijn ogen niet meer sluiten.

Laten we het goud dat er al is, hergebruiken. En laten we het regenwoud dat er nog is, beschermen.

Pascale Veerling

Oprichter Fair Gold Foundation

 

Kleinschalige goudmijn
Pascale Veerling Elektronisch afval
COPYRIGHT © 2015 SOCIAL WELFARE. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button

Like je ons al op Facebook?

Like onze Facebook pagina en steun daarmee FGF!

Nee, Bedankt