Projecten

‘La sed de oro, nos dejara sin agua’

‘De dorst van goud laat ons achter zonder water’, Alianza Arkana, Peru
In de Peruaanse Amazone heeft de wereldwijde hunkering naar goud het leven voor de inheemse bevolking voorgoed veranderd.
Door ongecontroleerde kleinschalige goudmijnbouw worden grote delen van ons bijzondere regenwoud op grote schaal ontbost. Tussen oktober 2014 en februari 2015 is in de regio Madre de Dios al een gebied ontbost ter grootte van 310 voetbalvelden.

Het Amazonegebied kent een enorme biologische rijkdom; in het regenwoud van de Amazone huist het grootste aantal verschillende soorten zoogdieren, vogels en amfibieën ter wereld. Bovendien wordt naar schatting 20% van het wereldwijde aanwezige zuurstof in de Amazone geproduceerd. Niet voor niets staat dit uitgestrekte regenwoud bekend als ‘de longen van onze planeet’. Dit kostbare stukje van onze aarde wordt ernstig bedreigd.

Clearcutting_in_Southern_Finland

De grootste problemen voor de lokale bevolking rondom de illegale mijnen worden veroorzaakt door:

  • Gezondheidsproblemen door o.a. vergiftigd drinkwater
  • Bendevorming en afpersing
  • Kinderarbeid en kindermisbruik
  • Vrouwenhandel en gedwongen prostitutie

De grootste problemen voor het regenwoud ontstaan
door ernstige milieuproblemen:

  • Ontbossing van kostbaar regenwoud
  • Ernstige water- en luchtverontreiniging door gebruik kwik
  • Uitsterven vissen en andere diersoorten; vergiftiging van flora en fauna

Daarom vindt Fair Gold Foundation het belangrijk dat we het goud wat al gedolven is, kunnen hergebruiken. We zetten ons in voor een verantwoorde recycling van ons elektronisch afval. Uit een ton elektronisch afval (bijvoorbeeld oude mobieltjes en PC’s) kan 20 keer meer goud gehaald worden dan uit een ton gouderts! Met de opbrengsten van de donaties ondersteunen we lokale projecten die leefomstandigheden rondom de bestaande kleinschalige goudmijnen verbetert. De Projecten die Fair Gold Foundation steunt

COPYRIGHT © 2015 SOCIAL WELFARE. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button

Like je ons al op Facebook?

Like onze Facebook pagina en steun daarmee FGF!

Nee, Bedankt