Webshops voor een betere wereld

Hemdvoorhem moedigt consumenten die een bestelling retour willen sturen aan om hun kapotte mobiele telefoons gratis mee te sturen. Fair Gold Foundation haalt de ingestuurde oude mobiele telefoons op en zorgt ervoor dat de herbruikbare onderdelen gerecycled worden.

De webshop Hemdvoorhem.nl zet als eerste webshop van Nederland het eigen retourbeleid in om afgedankte mobiele telefoontjes in te zamelen en te recyclen. Michiel Snoek, eigenaar van hemdvoorhem.nl, wil met zijn organisatie actief bijdragen aan het verkleinen van de afvalhoop.

Hemdvoorhem.nl heeft deze recyclingactie opgezet in samenwerking met Fair Gold Foundation. Deze stichting zamelt oude elektronica van bedrijven en consumenten in en zorgt ervoor dat kostbare mineralen worden hergebruikt.

‘Fair Gold Foundation kijkt kritisch naar bestaande bedrijfsprocessen en het efficiënt inrichten ervan. Die kennis en kunde sluiten aan bij mijn wens om als webshop iets te kunnen terugdoen voor de maatschappij. Het is een kwestie van net iets verder denken, want we maken gebruik van een bestaand retourproces. Dat we samen met Fair Gold Foundation ons retourproces inzetten om de wereld een stukje mooier te maken is natuurlijk ontzettend gaaf,’ aldus Snoek.

Fair Gold Foundation haalt de ingestuurde oude mobiele telefoons op en zorgt ervoor dat de herbruikbare onderdelen gerecycled worden. Zo weet Hemdvoorhem.nl zeker dat de oude mobieltjes niet gedumpt worden op vervuilende afvalbergen in ontwikkelingslanden en kunnen kostbare grondstoffen worden gerecycled. De opbrengst van het ingezamelde elektronisch afval gaat naar lokale partners die het regenwoud rondom de goudmijnen beschermen. Hemdvoorhem.nl geeft haar klanten nu de mogelijkheid direct bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving rondom de goudmijnen.

Ben je eigenaar van een webshop en wil je net als hemdvoorhem met ons samenwerken voor een betere wereld? Bel ons op +31 (0) 30 7400045 of mail naar info@fairgoldfoundation.com en informeer naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. We maken graag een afspraak!

COPYRIGHT © 2015 SOCIAL WELFARE. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button

Like je ons al op Facebook?

Like onze Facebook pagina en steun daarmee FGF!

Nee, Bedankt