Fair Gold Foundation op de Leuke Festival 2017

Fair Gold Foundation op de Leuke Festival
Fair Gold Foundation op de Leuke Festival 2017

Fair Gold Foundation gaat oude mobiele telefoons inzamelen van festivalbezoekers op de Leuke Festival 2017 in Utrecht. Zaterdag 22 juli is het gepassioneerde Fair Gold Foundation team te vinden op het festivalterrein. We zijn niet te missen en staan nog voor de kluisjes met ons ‘Goudwisselkantoor’; de eerste 75 donateurs van oude en afgedankte mobiele telefoons krijgen van ons een ‘Fair Gold Foundation Goody Bag’ mee. Met deze unieke samenwerking sponsort de Leuke Festival ons herbebossingsproject in Madre de Dios in Peru. Voor elke twaalf telefoons die de feestgangers meenemen en doneren, kunnen we een nieuwe boom planten in de ernstig vervuilde gebieden rondom de illegale goudmijnen in Madre de Dios. Natuurlijk staat ons team te popelen om meer te vertellen over de doelen van Fair Gold Foundation en waarom het probleem rondom illegale goudmijnbouw zo groot is EN aandacht verdient. Aandacht van de festivalbezoekers, die natuurlijk vooral komen om te feesten, maar zo ook nog makkelijk iets goeds kunnen doen.
De lokale partners van Fair Gold Foundation in Zuid-Amerika doen elke dag hun uiterste best om het nog bestaande Amazonegebied te beschermen en te conserveren. Zo worden zaden van bomen en planten die met uitsterven bedreigd worden, verzameld in een grote zadenbank. Elk jaar worden de zorgvuldig bewaarde zaden opnieuw geplant, zodat er nieuwe delen regenwoud ontstaan waarin die planten en bomen rustig de tijd krijgen te groeien. Voor de leefbaarheid in het Amazonegebied is het belangrijk dat verschillende bomen- en plantensoorten blijven bestaan. Fair Gold Foundation zet zich hier keihard voor in door consumenten te informeren over de herkomst van goud EN ervoor te zorgen dat we ons goud recyclen. We zamelen elektronisch afval in via bedrijven, scholen, webshops en nu dus ook via festivals. Zo bereiken we een grote groep consumenten van alle leeftijden. Zegt het voort! Mobieltjes voor bomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

COPYRIGHT © 2015 SOCIAL WELFARE. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button

Like je ons al op Facebook?

Like onze Facebook pagina en steun daarmee FGF!

Nee, Bedankt