Marnix College en Fair Gold Foundation planten 75 nieuwe bomen

Mobieltjes
Marnix College en Fair Gold Foundation planten 75 nieuwe bomen

Tijdens de campagneweek voor ons herbebossingsproject verzamelden de leerlingen van het Marnix College meer dan 850 oude mobiele telefoons en veertig laptops. Dankzij de inzet van de leerlingen en hun grote inzameling oude elektronica kunnen er maar liefst 75 nieuwe bomen worden geplant.

In samenwerking met Fair Gold Foundation zorgt het Marnix College ervoor dat de volledige opbrengst van deze inzamelingsactie naar een bijzonder herbebossingsproject in de Peruaanse Amazone gaat.

De leerlingen van VWO 5 – Frans verzamelden verreweg de meeste oude mobiele telefoons van alle klassen. Zij ontwierpen informatieve flyers en posters en maakten zelfs filmpjes om de inzamelingsactie tot een succes te maken. Aan het einde van campagneweek leverden zij dan ook 150 oude mobieltjes in. De klas wint daarmee gratis kaartjes voor een middagje naar de film in CineMec Ede.

Fair Gold Foundation zorgt ervoor dat alle 850 mobieltjes en de veertig laptops op verantwoorde wijze gerecycled worden. De kostbare mineralen die in elektronisch afval zitten, zoals goud en zilver, kunnen worden hergebruikt. Dat is belangrijk, want goud uit de natuur halen is zeer belastend voor het milieu.
Zo hebben alle leerlingen van het Marnix College tijdens deze campagneweek hun steentje bijgedragen aan een betere wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

COPYRIGHT © 2015 SOCIAL WELFARE. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button

Like je ons al op Facebook?

Like onze Facebook pagina en steun daarmee FGF!

Nee, Bedankt